Mag ik nog varen met het coronavirus?

Varen is overal in Nederland weer mogelijk. Houd wel rekening met de richtlijnen van het RIVM, zorg dat je afstand bewaart en geniet van de vrijheid op het water.

Houd afstand

Op het water moet je net als op het land 1,5 meter afstand bewaren. Houd rekening met de grootte van de boot en de hoeveelheid mensen die meegaan. Zorg ervoor dat je gepaste afstand bewaart van andere watersporters om je heen zodat we er samen voor zorgen dat het virus zich niet verder verspreidt. Ook tijdens de uitleg van de boot dien je 1,5 meter afstand te houden.

Desinfecteer de contactpunten

Voor en na de vaart dienen de contactpunten (roer, stuur en gashendel) met desinfecterende reiniger te worden behandeld.

Zoek de ruimte

Zorg ervoor dat je de drukke punten zoals bijvoorbeeld grachten en sluizen vermijd. Zoek de ruimte op de rivieren, meren en plassen om te ontspannen.

Klachten? Verplaats je boeking!

Vertoont er iemand in je gezelschap klachten of griepverschijnselen? Blijf dan thuis en verplaats je boeking naar een later moment in het jaar. Verplaatsen niet mogelijk? Annuleer dan je boeking zodat je het virus geen kans geeft om verder te verspreiden.

Gebruik je gezonde verstand

Naar buiten gaan kan geen kwaad, maar volg de richtlijnen van het RIVM en de lokale veiligheidsregio’s. Ga lekker het water op, houd 1,5 meter afstand en kom niet in groepen bij elkaar. Via ons boek je veilig je boot om een even een frisse neus te halen.

Een vrijblijvend en deskundig advies ontvangen van onze experts? Klik hier!