Sorteer op prijs
Data
booking_options
Capaciteit
Open zeilboot
Bootmerk
Lengte
Slaapplekken
Kapitein
Cabines
Data
Toon kaart
 
 
Selecteer een datum voor meer nauwkeurige resultaten.
selecteer datum

0 boten te huur in Sneek (9 in de buurt)

Ontdek andere opties in en rondom Sneek
Plaatsen in de buurt:

Reviews

4.5 / 5 21032 reviews

Boot huren in Sneek

Sneek is een van de bekendere plaatsen in de provincie, mede dankzij de bijzondere stadsgezichten en monumenten die de stad rijk is. Wist je dat wanneer je bijvoorbeeld de binnenstad van Sneek wil binnenvaren, je onder een paar honderd jaar oude waterpoort door vaart? Naast historische geschiedenis van Sneek, staat Sneek voornamelijk bekend als de plek om de watersport te beoefenen in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de bekende Sneekweek, waar het zeilen centraal staat. Weet je wat een skûtske is? Het is een zeilend houten tjalkje. In Sneek kom je ze tegen. Bezoek Sneek en misschien vaar jij er wel op een!

Vanuit Sneek heb je veel vaarmogelijkheden. De Friese Meren zijn eenvoudig te bereiken en ook het IJsselmeer ligt op een fijne vaarafstand. Er zijn diverse mogelijkheden om verschillende soorten boten te huren in Sneek, die van alle gemakken zijn voorzien en passen bij alle soorten activiteiten. Wil je de wind trotseren, kies dan voor een zeilboot, elektrisch of met een motor, met of zonder schipper, het kan allemaal! Wil je toch kleinere tochten maken over het meer, maar toch genieten van het water, dan zijn er genoeg mogelijkheden om te kiezen uit verschillende soorten sloepen. Wanneer je een sloep huurt en dicht in de buurt van Sneek wil blijven is het Sneekermeer een fijne vaarmogelijkheid. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Varen in en rondom Sneek

Sneek is op zichzelf al een prachtige locatie om doorheen te varen, maar buiten Sneek zijn er tal van vaarroutes waar je urenlang kan vertoeven op het water en kan genieten van het prachtige Friese landschap en alle rust. Denk bijvoorbeeld aan het Rondje Sneek-Akkrum-Grouw, dat een uur duurt.

Varen met of zonder vaarbewijs in Sneek

De regels omtrent het varen met of zonder vaarbewijs gelden als volgt: men mag in Sneek varen zonder vaarbewijs mits de boten niet langer zijn dan 15 meter en niet sneller kunnen varen dan 20 km/uur. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om te varen zonder vaarbewijs. Echter, er wordt altijd aangeraden even het verhuurbedrijf te contacten voor advies, als er onduidelijkheden of vragen zijn.